Een tandarts Rotterdam heeft een beroep waar hij of zij een breed scala aan werkzaamheden uitvoert. Verschillende soorten klanten die verschillende soorten klachten hebben die met verschillende soorten behandelingen worden geholpen. Dit betekent; eindeloos veel opties. In deze blog bespreken we een aantal van de werkzaamheden van een tandarts Rotterdam.

Gebitsinspectie

Bij een typische controle worden patiënten zowel door een mondhygiënist als een tandarts Rotterdam gezien. De mondhygiënist reinigt en poetst je tanden, praat met je over de verzorging van je gebit en beantwoordt je vragen. De tandarts Rotterdam controleert de reiniging door de mondhygiënist, onderzoekt je tandvlees en gebit, stelt een diagnose van eventuele mond gezondheidsproblemen, laat röntgenfoto’s maken (indien nodig) en doet aanbevelingen voor de behandeling. Controles zijn niet alleen belangrijk om schoon te maken, maar ook om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen.

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling is een tandheelkundige procedure die de pijn verlicht die wordt veroorzaakt door een ontstoken tand. Tijdens het wortelkanaal proces wordt de ontstoken tandvlees pulp verwijderd. De oppervlakken binnenin de tand worden vervolgens gereinigd en gedesinfecteerd, en er wordt een vulling geplaatst om de ruimte af te sluiten. Het is een redelijk ingrijpende behandeling, maar de tandarts Rotterdam doet zulke behandelingen enorm vaak. Een wortelkanaalbehandeling is nodig wanneer bacteriën in de mond het tandvlees van je tand of kies aantasten. Dit gebeurt meestal wanneer een gaatje lange tijd onbehandeld is gebleven. Het kan ook gebeuren als je tand door een trauma gebarsten of beschadigd is.

Esthetische behandelingen

Tand facings is een mogelijke oplossing om je te helpen de uitstraling te krijgen die je wenst. Ze zijn een populaire keuze voor mensen met afgebroken tanden, een spleet tussen de tanden of misvormde tanden. Facings zijn dunne laagjes die op de tanden worden aangebracht om ze een klassieker uiterlijk te geven. De tandarts Rotterdam kan deze zelf plaatsen, dit is een dagelijkse gang van zaken in de praktijk. Een tandarts Rotterdam doet eveneens het bleken van tanden. Beiden hebben geen gezondheidswinst als voordeel, maar zijn louter esthetische behandelingen. Indien gewenst, kan de tandarts Rotterdam samen met je bespreken wat je wensen zijn en zoeken naar een geschikte optie die het gewenste resultaat het beste zal bereiken.