In deze blog geven we een aantal tip voor het trainen met een fitnessmatje. Lees snel verder en doe je voordelen met de tips. In beweging blijven is belangrijk voor iedereen, ongeacht de leeftijd. Het is dan ook belangrijk dat je per dag ongeveer 30 minuten matig-intensief beweegt. Al dat bewegen brengt veel voordelen met zich mee, zoals een goede bloedsomloop. Hieronder staan wat oefeningen die je kan uitvoeren:

Squats – Het versterken van de bovenbenen

Hoe begin je? Je gaat met je voeten gespreid op de grond staan. Voor deze oefening kan je een stoel of een ander stevig object gebruiken om jezelf wat steun te geven. Nu kan je beginnen met de oefening. Buig je benen totdat je bijna zit. Als dit te zwaar is kan je hiervoor de stoel (of het andere object) gebruiken. Houd je lichaam recht en duw je billen naar achter. Zak nu rustig naar beneden. Het is hierbij belangrijk dat je knieën niet verder komen dan je tenen. Als je dit gedaan hebt ga je terug naar de startpositie en herhaal je de oefening.

Sit-ups – Het trainen van de buikspieren

Voor deze oefening lig je op je rug met je handen achter je hoofd (een fitnessmatje kan fijn zijn om te gebruiken). Beweeg je borst richting de knieën, je houd je voeten op de grond. Als je dit gedaan hebt ga je weer terug naar de startpositie en herhaal je de oefening.

Je rugspieren versterken

Om deze oefening uit te voeren ga je met je buik op de grond liggen en leg je jouw handen op je rug. Als je zo ligt kan je jouw bovenlichaam rustig omhoog tillen, hierbij kijk je richting de vloer. Houd je adem in als je jouw bovenlichaam naar boven tilt, adem uit als je je bovenlichaam rustig laat zakken.

Push-ups – De armen, schouders en borst versterken

Zet jouw handen en knieën (of voeten) op de grond. Zorg ervoor dat je jouw rug recht houdt. Buig je armen totdat je bijna de vloer raakt. Als je dit gedaan hebt druk je jezelf weer omhoog. Nu kan je de oefening herhalen.