Laten we eerlijk zijn, voor velen van ons zijn onze parelwitte tanden nu meer geel geworden. Leeftijd, onze eet- en drinkgewoonten en tabaksgebruik kunnen leiden tot tandverkleuringen. Zelfs onder degenen die heel speciaal voor hun tanden zorgen, is het onmogelijk om die witte kleur te behouden die we allemaal hadden toen we kinderen waren.

Waarom zou je je tanden willen bleken?

Tanden bleken vroeger het domein van filmsterren en rockgoden, maar nu niet meer. De vooruitgang in de technologie heeft het bleken van de tanden beschikbaar gemaakt voor de massa, en voor minder geld dan je zou verwachten.

Er zijn een aantal redenen om je tanden te bleken:

·   Witte tanden kunnen een groot verschil maken in je uiterlijk.

·   Meer zelfvertrouwen als je gaat glimlachen

·   Sommige mensen krijgen alleen vlekken op de boven- of onderkant van hun tanden en willen dat ze allemaal dezelfde kleur hebben.

Waarom worden tanden geel?

Je tandglazuur vormt zich als je in ontwikkeling bent. Dit glazuur geeft je tanden een witte kleur bij je geboorte. Natuurlijk zijn je tanden niet 100 procent wit, maar ze hebben wel een fellere glans als je jong bent. Dat komt omdat je nog niet bent blootgesteld aan alle dingen die de glans van je glazuur kunnen verdoven.

Naarmate je ouder wordt, begint je glazuur te slijten. Er is geen manier om deze natuurlijke erosie te herstellen, en dus beginnen uw tanden meer een doffe grijze kleur aan te nemen.

 Wil jij binnenkort je tanden laten bleken

Het is aan jou om uit te vinden of tanden bleken de moeite waard is. Natuurlijk ziet het er beter uit als je lacht en het kan je meer zelfvertrouwen geven. Toch is het handig om eerst contact te zoeken met je eigen tandartspraktijk in Amsterdam en vraagt naar advies. Het is niet voor elk gebit nodig of verstandig.