Er stappen jaarlijks erg veel mensen over van zorgverzekering. Dit komt, omdat de prijzen tussen verschillende zorgverzekeringen nogal eens van elkaar kunnen verschillen. Het is dus zeker mogelijk dat je minder hoeft te betalen als je overstapt naar een andere zorgverzekering. Nu is alleen de vraag; hoe stap je over naar een andere zorgverzekering?

Zet alles eens goed op een rijtje
Allereerst is het belangrijk dat je precies weet wat je nu voor zorgverzekering hebt en hoeveel premie je per maand kwijt bent aan deze zorgverzekering. Probeer erachter te komen welke aanvullende verzekeringen je hebt en of je hier wel eens gebruik van maakt. Aanvullende verzekeringen kunnen namelijk de prijs van een zorgverzekering snel doen stijgen, terwijl veel mensen bijna nooit gebruik maken van deze aanvullende verzekeringen. Als je goed je huidige verzekering op een rijtje hebt kun je beginnen met het vergelijken van andere zorgverzekeringen.

Vergelijk verschillende zorgverzekeringen
Het vergelijken van zorgverzekeringen kan nog een hele klus zijn, maar door zorgverzekeringen voor 2021 goed met elkaar te vergelijken kun je erachter komen welke zorgverzekering voor jou het meest geschikt en het meest voordelig is. Ga naar zorgverzekeringvergelijken2021. Hier kun je eenvoudig verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Ook zie je meteen of je vrije zorgkeuze hebt en wat de prijs/kwaliteit verhouding is van de desbetreffende verzekering. Je ziet ook meteen de hoogte van de premie die je per maand moet betalen. Je kunt eenvoudig je voorkeuren invoegen bij het zoeken naar een geschikte zorgverzekering. Zo kun je onder andere de hoogte van het eigen risico en de hoogte van de tandartsdekking invullen. Hierdoor kom je snel uit bij de beste zorgverzekering voor jouw persoonlijke wensen.

Vergelijk de beste zorgverzekering met je huidige zorgverzekering
Na een tijdje gezocht te hebben kom je uit bij de zorgverzekering die het beste aansluit op jouw persoonlijke behoeften. Nu is het zaak om deze zorgverzekering met je huidige zorgverzekering te vergelijken. Kijk hierbij naar de premie die je moet betalen en de verschillen in eigen risico, aanvullende verzekeringen en hoogtes van andere vergoedingen. Uit deze vergelijking komt uiteindelijk de zorgverzekering die het beste bij jou past.

Nieuwe zorgverzekering afsluiten
Als je de keuze hebt gemaakt om over te stappen naar een andere zorgverzekering kun je de polis afsluiten. Hierna heb je nog 14 dagen om je te bedenken. De nieuwe verzekeraar zorgt dan voor het opzeggen van je oude verzekering. Ben je student? Dan zijn er speciale studenten zorgverzekeringen.