Een belangrijk onderdeel om jezelf te vinden en afstand te nemen van je trauma’s is door een kalmerende ruimte te creëren die speciaal is voor meditatie. In deze ruimte kan je afstand nemen van negatieve energie en helemaal tot rust komen. Het is dan ook belangrijk om hem verder nergens anders voor te gebruiken.

Een inrichting die goed voelt

De eerste stap is de juiste ruimte vinden. Zoek de ruimte op in je huis waar jij blij van wordt. Bevindt zich deze niet in je huis? Zoek dan ook eens buiten, bijvoorbeeld in een tuinhuisje. Vervolgens is een belangrijk onderdeel van een meditatieruimte om hem op de juiste manier in te richten. Breng natuur de ruimte in en maak gebruik van etherische oliën of geurstokjes om jezelf tot rust te brengen tijdens je meditatie.  

De juiste vloerbedekking

De vloer van je meditatieruimte is ook een onderdeel dat je niet moet vergeten. Wordt je somber van donkere kleuren? Kies dan voor vrolijke kleuren. Een uitstekende oplossing is een gietvloer. Deze zijn volledig naar wens aan te passen wat betreft kleuren en zelfs patronen. Daarnaast voelt hij ook niet ijskoud aan, omdat hij goed de warmte van vloerverwarming doorlaat. Wat fijn kan zijn als je graag op de grond zit tijdens je meditatie. Is je gietvloer niet genoeg? Kleed hem dan aan met kleden en kussens. Alles om jouw ruimte eigen te maken.

Zorg voor frisse lucht en de juiste belichting

Als laatste willen we graag als tip meegeven om te zorgen voor voldoende frisse lucht en voor de juiste belichting. Een bedompte ruimte kan een negatieve invloed hebben op je geest en zal niet helpen tijdens je meditatie. De mogelijkheid om een raampje open te zetten, helpt hierbij. Daarnaast kan het fijn zijn om raamblindering aan te schaffen, waarbij je zelf kiest hoeveel licht er binnen komt. Voor iedereen is de voorkeur anders.