We gaan er natuurlijk vanuit dat je er alles aan doet om het eten in restaurant zo voedselveilig mogelijk te houden, zodat je gasten ervan kunnen genieten en er zeker niet ziek van worden. Omdat een ongeluk in een klein hokje zit, is het natuurlijk ook belangrijk om dit uit te sluiten. In deze tekst zullen we verschillende mogelijkheden met je doornemen waarmee jij de voedselveiligheid in je restaurant zeker kunt behouden. Lees daarom snel verder en doe je voordeel met de belangrijke informatie die we jou geven in deze blog.

Laat een levensmiddelen analyse doen

Een levensmiddelen analyse is erg belangrijk bij het bewaken van de kwaliteit van het eten dat je je gasten voorzet. Wat houdt een analyse nu werkelijk in? Je kunt een specialistisch bedrijf de levensmiddelen analyse laten doen en dan kijken ze naar de verschillende bestanddelen van, ofwel de grondstoffen voor voedsel als wel voedsel in een meer afgeronde vorm. Dus stel je voor dat je grondstoffen voor het voedsel uit het buitenland wilt laten halen, dan is het mogelijk om de grondstoffen al in het buitenland te laten testen zodat je het niet eerst naar Nederland hoeft over te (laten) brengen. Uit de test blijkt dan of er al dan niet ziektekiemen, chemische stoffen of allerlei andere onrechtmatige zaken inzitten. Zo kun je dus uitsluiten dat je gasten dit via de voeding binnenkrijgen.

HACCP-methode 

Andere methoden om de voedselveiligheid in een restaurant te waarborgen is gebruik te maken van de HACCP-methode. Wanneer gebruik maken van deze methode is het de bedoeling dat je alle risico’s in de keuken in kaart brengt en er ook direct onder zet wat je er aan gaat doen om ze te vermijden. Op deze manier kun je ook laten zien aan de keuringsdienst dat je er voldoende tijd en energie aan besteedt om dit voor elkaar te krijgen. 

Kijk rustig rond op internet wat je kunt doen om te zorgen dat jij deze methode op een goede manier toepast.