Een verkeersongeval kan een echte impact maken op je leven. Voornamelijk tijdens de directe periode na het ongeluk kan je alle hulp gebruiken. Denk hierbij aan het regelen van de reparatie van een voertuig of het herstellen van opgelopen letselschade. Mocht je er echt erg aan toe zijn, dan ben je vaak niet eens in staat om dit in je eentje te regelen. Schakel hiervoor een belangenbehartiger letselschade in. Een specialist die je volledig ontzorgt van alle complexe zaken rondom het afhandelen van schadeclaims. Lees meer in deze blog wat een belangenbehartiger voor je kan betekenen.

Wat regelt een belangenbehartiger voor mij?

Wanneer je niet in staat bent om de financiële gevolgen na een ongeluk te regelen, dan schakel je een belangenbehartiger in. Let hierbij wel op dat je een partij kiest die echt aan jouw belangen denkt. Het is in dit geval goed om advies te vragen aan de mensen om je heen en je goed te laten informeren over een belangenbehartigerpartij. Het komt helaas nog vaak voor dat enkele partijen kiezen voor de belangen van hun eigen portemonnee in plaats van jouw persoonlijke belangen, die je zeker in deze fase hard nodig hebt. Een goede belangenbehartiger houdt zich bezig met:

  • Het correct opstellen van een schadeclaim;
  • Het inventariseren van je opgelopen letsel;
  • Het actief op zoek gaan naar bewijsstukken;
  • Je volledig ontzorgen gedurende de afwikkeling van het financiële proces.

Hoe schakel ik een belangenbehartiger in?

Je schakelt een belangenbehartiger in wanneer je niet verantwoordelijk bent voor het ongeval. Je kunt een specialist inschakelen door contact op te nemen met een belangenbehartigerpartij. Dit kun je zelf doen of door iemand die dicht bij je staat. Wacht niet te lang met het inschakelen, want de tegenpartij die verantwoordelijk is voor het ongeval, zal zich proberen te verdedigen tegen je schadeclaim.

Maak heldere afspraken met realistische verwachtingen

De belangenbehartiger gaat samen met je zitten en informeert over het gehele letselschadetraject. Denk hierbij aan alle stappen die doorlopen moeten worden, de tijd die hier aan verbonden is en wat er van jezelf en de tegenpartij wordt verwacht. De belangenbehartiger zal zich voor jou inzetten en je door dit traject begeleiden. Maak heldere afspraken en stel samen realistische verwachtingen.

Volledig ontzorgd

Wanneer er voldoende bewijsstukken zijn verzameld zal de rechter een uitspraak doen. Dit resulteert vervolgens in een schadevergoeding. De belangenbehartiger zorgt ervoor dat je kosten het liefst in zijn geheel gedekt worden. Zo hoef je niet op te draaien voor je eigen ziektekosten. De schadeclaim wordt vaak uitbetaald door de verzekeraar. Met een belangenbehartiger kan je dus rustig herstellen en ben je volledig ontzorgt van het complexe schadeclaimtraject eromheen.