Als jij slecht ter been bent, dan krijg je met een looprek je vrijheid terug. Met slechts wat extra ondersteuning kun je de deur weer uit, voel je je weer zelfverzekerder en ga je weer dingen ondernemen. Een looprek moet niet verward worden met een rollator, want een rollator duw je voor jezelf uit terwijl je loopt. Een rek zet je een stukje naar voren voordat je de volgende stap zet. Het is ideaal als ondersteuning als je ergens bent waar je moet staan, als je kleine stukjes loopt of als back-up als het even niet meer gaat. En het goede nieuws is dat looprekken ook nog eens erg goed betaalbaar zijn.

Waarvoor gebruik je een looprek?

Looprekken kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt en is bedoeld voor mensen die revalideren of die zich wat moeilijker kunnen bewegen. Hier vind je enkele doeleinden waar dit rek ideaal voor is.

  • Als je revalideert en een zwakker been hebt, dan neemt een rek de functie van krukken over. Door je zwakke been eerst naar voren te zetten wordt deze ontlast.
  • Een rek kan ook worden gebruikt om gemakkelijker in een stoel te gaan zitten of juist als hulpmiddel om weer op te staan.
  • Ben je slecht ter been of onzeker, dan is een looprek tijdens het lopen en staan een extra steun als je moe wordt.

Verschillende kenmerken

Als jij een looprek gaat kopen, dan is er vrij veel keuze. De meeste looprekken zijn niet duur, maar hebben wel verschillende kenmerken waar je even over na moet denken. De volgende punten zijn dan ook belangrijk bij het aanschaffen van een rek voor jou.

  1. Wielen

Er worden looprekken aangeboden met- en zonder wielen. Als je kiest voor wielen, dan is het looprek gemakkelijker te verplaatsen omdat je hem dan niet helemaal op moet tillen. Als jij minder kracht hebt in je armen en/of handen, dan zijn wieltjes een uitstekende oplossing.

  1. Het gewicht

Een looprek is zo ontwikkeld dat je deze elke keer voordat je een stap zet op moet tillen en een stukje vooruit moet zetten. Het gewicht is dus bijzonder belangrijk, ook als je je rek mee wilt nemen ergens naartoe. Er zijn standaard looprekken en lichtgewicht looprekken. Kijk dus altijd in de productspecificaties naar het gewicht en probeer het rek eerst uit voordat je hem koopt.

  1. Opvouwbaar of vast

Ben je van plan om je looprek vaak mee te nemen in de trein of in de auto, dan is een opvouwbaar rek een stuk gemakkelijker. Deze klap je in, zodat hij nauwelijks plek inneemt in de achterbak of in het voertuig. Ben je dat niet van plan, dan is een vast rek ook prima.

  1. De hoogte

Als laatste is het bijzonder belangrijk dat je rek de juiste hoogte heeft. De meeste looprekken zijn dan ook in hoogte verstelbaar, maar het is goed om dat even te controleren en te bekijken wat de maximale- en minimale hoogtes zijn.

Klik hier om dit product en meer te bestellen!