Je wilt een botoxbehandeling, maar bent heel bang voor naalden. Dit komt vaker voor dan je denkt. Het is voor deze groep dan ook vaak lastig om tot een botoxbehandeling over te gaan. Zo wordt het gebruik van naalden bij cosmetische ingrepen vaak geassocieerd met nare prikken bij de dokter. Gelukkig worden naalden tijdens een botoxbehandeling op een andere manier gebruikt, waardoor je er eigenlijk helemaal niet bang voor hoeft te zijn.

Een botoxbehandeling is pijnloos

Cosmetische klinieken, zoals Dokter Frodo, gebruiken pijnloze technieken. Zo wordt de botox ingespoten op een plek waar de huidcellen niet gevoelig zijn. Je zal daarom niks voelen van de behandeling. Ook worden er hele dunne en korte naalden gebruikt. Je hoeft dus helemaal niet bang te zijn voor de naalden tijdens een botoxbehandeling.

Omgaan met angst: tips

Wil je je angst overwinnen en naar een cosmetische kliniek gaan? Volg dan de onderstaande tips om het zo gemakkelijk te laten verlopen, met zo min mogelijk angst.

  • Ga zo snel mogelijk op consult. Hoe eerder je gaat, hoe minder tijd je hebt om ‘er weer bang voor te worden’. Daarnaast geldt natuurlijk dat hoe eerder je gaat, hoe eerder je de behandeling ondergaat en hoe eerder je er mooier uitziet. Een consult is vaak vrijblijvend en biedt je de mogelijkheid om vragen te stellen, bijvoorbeeld over de behandelmethode.
  • Neem iemand mee naar de behandeling, iemand die je goed kent, zoals je man, een vriendin, je zus of moeder. Iemand meenemen voor support is handig als je angst hebt tijdens een behandeling.
  • Haast niet; plan niks in voor of na de behandeling. Zorg dat je die dag niks anders gepland bent, zodat je zo ontspannen mogelijk bent.

Voor je het weet is de behandeling voltooi en vraag je je af waar je al die tijd bang voor was!