We worden allemaal ouder. Dat betekent dus dat we niet alleen meer ervaring hebben, maar het betekent namelijk ook dat we meer jaren op ons kerfstok hebben. We hebben inmiddels al meer meegemaakt en dat is doorgaans ook aan het lichaam vaak te zien. Vaak zijn er verschillende overduidelijke eigenschappen – of beter gezegd verschijnselen – die gepaard gaan met het ouder worden. In deze blog geven we je de 3 meest voorkomende verschijnselen van het ouder worden en wat je hier eventueel aan zou kunnen doen. 

Een slappere huid 

Met de jaren wordt de huid minder elastisch. De zwaartekracht heeft hier al die tijd een effect op gehad. Een gevolg hiervan is dat met doorgaans bij oudere mensen vaak ziet dat bijvoorbeeld de oogleden op de wangen gaan hangen. Gelukkig zijn er diverse eenvoudige en betaalbare cosmetische ingrepen waarbij je dit soort verschijnselen kunt tegengaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ooglidcorrectie of ingevallen wangen opvullen

Grijze haren 

Grijze haren zijn een bekend verschijnsel van ouder worden. In veel culturen denkt men, dat wanneer je grijzer bent, dit inhoudt dat je als mens wijzer bent. Echter lijken mensen tegenwoordig graag liever jong dan wijs te zijn. Vooral bij vrouwen is er veel vraag naar het wegwerken van grijze haren. Er zijn hier diverse mogelijkheden voor maar de meest populaire is veruit het verven van het haar. Hierdoor krijgen de haren een natuurlijke kleur. 

Kaal woorden 

Deze laatste geldt vooral voor mannen. De meeste vrouwen worden namelijk niet kaal. Althans, je ziet het minder vaak. Bij mannen kan het in sommige gevallen op jonge leeftijd al beginnen. Sommige mannen worden vanaf hun 20e of 30e al kaal terwijl sommige mannen hun hele leven een volle bos haar houden. Waarom men kaal wordt lijkt vooral genetisch bepaald te zijn.

Ook voor het kaal worden zijn er diverse cosmetische behandelingsmogelijkheden. Eén van de meest populaire is micro haar pigmentatie en haartransplantatie.