Dhanvantari therapeuten

De beste oefeningen bij artritis in je duim

De beste oefeningen bij artritis in je duim

Geplaatst op

Artritis is een vervelende aandoening die veel pijn kan doen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de pijn te verlichten en om je duim steeds beweeglijker te maken.

Het dragen van een duimbrace

Het dragen van een duimbrace geeft je duim extra ondersteuning en stabiliteit. Hierdoor wordt grotendeels voorkomen dat je duim in verkeerde posities terecht komt, waardoor je minder pijn in je duim zult hebben. Een duimbrace werkt dus pijn verlichtend bij artritis in de duim.

Het doen van duimoefeningen

Handoefeningen kunnen helpen bij het verbeteren van de gewrichtsflexibiliteit en het bewegingsbereik bij mensen met artritis. Wij geven je de beste oefeningen die je kunt doen.

Maak een O-tje van je vingers

Begin met het recht en dicht bij elkaar houden van hand en vingers. Vorm een O-vorm door je duim aan te raken met elke vingertop. Beweeg langzaam en soepel en doe het met alle vier resterende vingers, om de beurt. Herhaal deze oefening meerdere malen met elke hand.

Buig je vingers tot je knokkels

Begin met een gestrekte hand. Buig de eind- en middengewrichten van je vingers. Houd je knokkels recht. Beweeg langzaam en soepel en breng je hand terug naar de volledige strekking. Als het kan, voer dan meerdere herhalingen van deze oefening uit op elke hand.

Maak een vuist

Begin weer met gestrekte hand en vingers. Laat je onderarm, pols en hand rust op een vlakke oppervlakte, zoals een tafelblad. Sluit je vingers in een zachte vuist en wikkel je duim om de buitenkant van je vingers (dus niet in je duim). Maak er een voorzichtige vuist van, dus niet knijpen. Beweeg langzaam en soepel, breng je hand terug naar de uitgangspositie en herhaal de oefening vervolgens meerdere keren op elke hand.

Let op: wij zijn geen echte fysiotherapeut, maar verwijzen door naar andere specialisten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden