Chiropractor Hilversum ziet vele rugpijnklachten en nekpijnklachten. Er is een trend gaande thuiswerk trend. Het coronavirus heeft ons allen op verschillende manieren getroffen. Vele Nederlanders werken nu namelijk nog steeds vaker thuis. De ergonomische veranderingen zijn daardoor duidelijk merkbaar. Je werkt aan de eettafel zittend op een oude gammele stoel.  Vervolgens lees je nog wat artikelen onderuit gezakt op de bank. En combineert een paar telefonisch vergaderingen met het opruimen van de was. Een mooie cocktail voor het ontstaan van rug- en nekklachten. Kortom ons beweeggedrag en werkhouding is drastisch verandert en dat merk ik ook in mijn Rugcentrum in Hilversum.

Chiropractie in Nederland

De afgelopen vijftien jaar werk ik als rug specialist. Bij MoveWell werken verschillende soorten rug specialisten. Ik ben chiropractor. Als chiropractor heb je in Nederland toch een vrij uniek beroep. Korte uitleg: chiropractoren kunnen helpen bij vele klachten, van rug- en nekpijn tot hoofdpijn, van artrose tot sportblessures. Bij chiropractie ligt de focus op het beter laten bewegen van onder andere de spieren en gewrichten.

Chiropractie is dat kraken?

Ik merk dat veel mensen in Nederland nog weinig weten wat een chiropractor doet. Op elke sociale gelegenheid ben ik enthousiast bezig om een woordje te doen over chiropractie en de vele vragen te beantwoorden. Chiropractie is toch kraken? Wat is het verschil met fysiotherapie? Is jouw behandeling wel effectief?

Hoe kan dat toch? Waarom weten zo weinig mensen wat van mijn vak af. Niet heel gek, chiropractie komt hier ook niet vandaan. In Nederland zijn er maar weinig chiropractoren. Woon je in de Verenigde Staten en heb je last van je rug dan is één van de eerste dingen die je doet een chiropractor bellen. Op elke hoek van de straat zit er zelfs één!

Hippocrates versus Palmer

Zoals Hippocrates de grondlegger is bij de westerse geneeskunde, zo is Daniel Palmer dat voor chiropractie. De gedachte van grondleggers is uiteraard niet van de huidige tijd. Maar zeker in de chiropractie vormde dit wel het fundament voor wie wij nu zijn. In 1895 kwam er een patiënt bij Daniel Palmer. De patiënt kon aan één kant niet meer horen. De patiënt vertelde dat dit gebeurde nadat hij bukte en een krakje hoorde in de nek. Palmer dacht dat is interessant; wat zou er gebeuren als ik nu de nek behandel waarmee je ook dit krakje hoort, wellicht dat de patiënt dan weer kan horen. En zo geschiedde het, onze legende, hij kon weer horen. Een verhaal dat ik aan mijn vader, die KNO arts is niet serieus kan vertellen, want theoretisch klopt dit helemaal niet.