Late avonden, naar schermen staren, je make-up eraf schrobben – het draagt allemaal bij aan die vervelende donkere kringen onder je ogen. En het lijkt erop dat hoe ouder we worden, hoe lastiger het wordt om de donkere kringen te verwijderen.

Maar hoe ontstaan deze donkere kringen? Sommige mensen krijgen donkere kringen omdat dit in hun genen voorkomt, waar dit bij anderen ontstaat door bijvoorbeeld uitdroging door te weinig hydratatie. Het kan ook ontstaan door vermoeidheid, gebrek aan slaap, stress of zelfs door allergieën. Hieronder staan 4 tips om te helpen voorkomen dat je deze donkere kringen krijgt.

1.      Hydratatie

Net zoals je je lichaam gehydrateerd moet houden door voldoende water te drinken, kun je ook je huid gehydrateerd houden. Gebruik een hydraterende oogcrème die de huid kalmeert. Het beste kun je een oogcrème kiezen die Niacimide en Glycerine bevat. Niet alleen helpt het gebruik van een oogcrème om het gebied rond de ogen er gezonder uit te laten zien, het zal ook voorkomen dat de wallen en kringen verergeren.

2.      Zorg voor voldoende nachtrust

Voldoende slaap verlaagt cortisol, wat onze huid kan beschadigen. Als je een goede nachtrust krijgt, weerspiegelt je huid dat. Afhankelijk van je levensstijl en slaapbehoefte, wordt over het algemeen tenminste 8 uur slaap per nacht aangeraden.

3.      Eet gezonde voeding

Probeer te zoute voedsel of alcohol te vermijden. Dit droogt de huid uit. Voldoende antioxidanten, groente en fruit zijn wel belangrijk om in je dieet op te nemen. Antioxidanten schakelen vrije radicalen uit, die onze collageen en huidsteigers afbreken.

4.      Cosmetische behandelingen

Je kunt er voor kiezen om een cosmetische behandeling uit te laten voeren om je kringen of wallen te verminderen. Zo zijn er hyaluronzuurinjecties, fillers en ooglifts. Laat jezelf van te voren goed informeren over de mogelijkheden en resultaten. Zorg er bovendien voor dat je in handen bent van een ervaren en deskundige chirurg.