Dhanvantari therapeuten

3 tips voor een zo gezond mogelijke versie van sushi

3 tips voor een zo gezond mogelijke versie van sushi

Geplaatst op

Sushi kan een bron zijn van goede eiwitten, omega-3-vetzuren en vitamines, zoals vitamine D en B12. Toch raden we je aan om niet TE veel te eten en af te wisselen met wat voor sushi je eet. Net zoals met alle andere voedingsmiddelen. 

Ga voor een gezonde vulling

Een gefrituurde garnaal is heerlijk, maar helaas niet het beste wat je kunt kiezen voor je gezondheid. Sushi, die vette ‘rauwe’ of gerookte vis is beter voor je gezondheid. Ga bijvoorbeeld voor vette vis, zoals zalm en tonijn. Deze bevatten veel omega-3 vetzuren die je beschermen tegen hart- en vaatziekten. Daarnaast bevatten deze vissoorten ook vitamine D en eiwitten. Uiteraard kun je ook kiezen voor sushi met groenten. Een van de beste opties is avocado. Avocado’s bevatten veel onverzadigde vetzuren en magnesium en is goed voor het behouden van spieren en draagt bij aan gezonde hart- en bloedvaten. 

Wissel maki af met sashimi of andere opties

Witte rijst is niet per se het allerbeste wat je kunt eten, daarom raden we aan sushi met rijst af te wisselen voor opties zonder rijst, zoals je bij sashimi hebt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een lekkere soep, edamame boontjes of zeewiersalade. 

Gebruik minder soja-saus

Sojasaus is super lekker, maar probeer hier iets in te minderen of voor een soja-saus variant te gaan met minder zout. Te veel zout heeft een negatief effect op je bloeddruk. Rijst zuigt altijd erg veel saus op, daarom raden we je aan enkel de topping in je soja-saus te dippen. 

Trek gekregen in sushi? 

Heb je door dit blog trek gekregen in sushi? We raden je graag aan een kijkje te nemen op de menukaart van Shabutogo. Shabutogo zit verspreid over heel Nederland. Zo bestel je eenvoudig online je sushi in heel veel verschillende plaatsen, zoals sushi bestellen in Vlaardingen, Dordrecht, Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven en Breda. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden